Špageti s umakom od tune

Thinkstock
Želite li skratiti vrijeme pripreme, preskočite dio s pečenjem jela u pećnici
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 844

Potrebno vam je

  • 350 g špageti
  • 180 g tuna, konz. u ulju
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 3 žlica vrhnje za kuhanje
  • 40 g maslac, slani
  • 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 50 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očistite poriluk, operite ga i narežite na kolutove. Rastopite maslac u tavi. Dodajte poriluk te pustite da omekša. Začinite solju i paprom pa dodajte mlijeko te kuhajte uz povremeno miješanje.
  2. Dodajte usitnjenu tunu ocijeđenu od ulja i nekoliko žlica vrhnja. Miješajte nekoliko minuta. kad umak postane dovoljno gust, isključite štednjak.
  3. Špagete kuhajte u loncu punom kipuće slane vode. Skuhajte ih "al dente" i stavite u tavu s porilukom i tunom, dodajte parmezan te dobro ocijedite. Tjesteninu stavite na veću alu-foliju, pospite peršinom i dobro zatvorite. Pecite nekoliko minuta u pećnici koju ste zagrijali na 180°C.

Želite li skratiti vrijeme pripreme, preskočite dio s pečenjem jela u pećnici

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr