Špageti sa sušenim rajčicama i bademima

Thinkstock
Ako ste obožavatelji tjestenine u umaku od rajčica, ovaj će vas jednostavan recept oduševiti.
Vidi originalni članak

Umjesto svježih rajčica, umak se priprema od sušenih, okusu pridonose i tostirani slani bademi, a krivac za hrskavost su krušne mrvice. 

 

Proljeće se budi Špageti u umaku od avokada i špinata

 

Priprema trajte dvadesetak minuta, a količina je dovoljna za četiri serviranja.

Sastojci:

  • 100 g sušenih rajčica u maslinovom ulju
  • 50 g tostiranih i posoljenih badema
  • 1 režanj češnjaka
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 50 g krušnih mrvica
  • 350 g špageta
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Izblendajte rajčice s tostiranim bademima i nasjeckanim češnjakom. Dodajte 50 ml ulja i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Posolite i popaprite.
  2. U tavici tostirajte krušne mrvice s dvije žlice maslinovog ulja. Maknite s vatre kad postanu zlatne, posolite i popaprite.
  3. Skuhajte tjesteninu, procijedite je i sačuvajte pola šalice vode.
  4. Pomiješajte tjesteninu sa smjesom badema i rajčica, dodajte još dvije žlice maslinovog ulja i vodu od kuhanja. 
  5. Pospite krušnim mrvicama i poslužite odmah!

 

Kakav divan spoj Brzi, fini & proljetni špageti

 

Želimo vam dobar tek.

 

Posjeti Gastro.hr