Spaghetti alla puttanesca

Brza, slasna i prvoklasna tjestenina za svaki dan
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 650

Potrebno vam je

  • 450 g špageti
  • 400 g pelati
  • 4 filet inćun
  • 60 g masline, crne
  • 80 ml ulje maslinovo
  • 15 g kapari
  • 30 g peršin, list
  • 1 kom čili papričica
  • sol
  • češnjak

Priprema

  1. Neka voda za špagete zakuha. Kad zakuha, dodajte soli prema želji. Ubacite špagete i promiješajte. Kuhajte ih sedam minuta, dok ne budu skuhani "al dente".
  2. U veliku tavu dodajte malo maslinova ulja i češnjaka te pirjajte dok češnjak ne posmeđi. Dodajte i papričicu. Umiješajte rajčice, kapare i masline. Isperite filete inćuna te ih dodajte s nasjeckanim peršinom u tavu. Pirjajte na laganoj vatri 20 minuta povremeno miješajući.
  3. Maknite tavu s vatre i u nju dodajte špagete te dobro izmiješajte. Poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr