Šparoge s jajima i sezamom

Ova divna samonikla namirnica toliko je zdrava da je zovu najboljim čistačem organizma u proljeće
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 2 vezica šparoge, divlje
  • 4 kom jaje kokošje
  • 4 kriška kruh pšenični, bijeli
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • ulje maslinovo
  • sol

Priprema

  1. Divlje šparoge operite i očistite te natrgajte. Trgajte ih prstima na manje komade kako biste osjetili do kojeg je dijela stabljika tvrda. Mekane dijelove šparoge iskoristite za salatu, a od tvrđih skuhajte povrtni temeljac koji možete koristiti za pripremanje rižota ili tjestenine. Prenijet će sjajno aromu šparoga.
  2. Zagrijte maslinovo ulje i na njemu, dok je još mlako, kratko pržite sjemenke sezama. Kruh narežite na kockice i kratko ih prepecite na ulju sa sezamom.
  3. Vrhove šparoga vrlo kratko kuhajte u malo zasoljene vode – samo nekoliko minuta da uvenu. Zatim ih ocijedite.
  4. Na ulju od prženja kruha i sezama kratko prošetajte šparoge da prime malo ulja.
  5. Jaja skuhajte utvrdo. Ogulite te narežite na kockice.

Ova divna samonikla namirnica toliko je zdrava da je zovu najboljim čistačem organizma u proljeće

Posjeti Gastro.hr