Pizza na francuskom kruhu rješenje je za sve tvoje probleme

Shutterstock
U samo 15 minuta pripremi slasni doručak, brzi ručak ili večeru ili popodnevni zalogaj 's nogu'.
Vidi originalni članak

Pizza na francuskom kruhu ili baguetteu jedan je od najbržih i najlakših načina za napraviti domaću pizzu. Simpatična, pomalo neuredna, ova pizza nadmašit će bilo koju kupovnu i zamrznutu verziju, a njena priprema ne može biti jednostavnija.

 

Brzo, jednostavno i zdravo Pizza iz tavice hrana je za dušu

 

Najbolja stvar kod pizze upravo je kratka lista sastojaka potrebnih za njenu pripremu te mogućnost odabira individualnih sastojaka po želji. Nadalje, u ovom slučaju, pošto se francuski kruh reže na četiri dijela, moguće je čak napraviti i četiri različite pizze.

Sastojci:

  • 1 francuski kruh
  • 1 češanj češnjaka
  • 170 g pasiranih rajčica domaćih ili kupovnih ili pizza umak po želji
  • 100 g nasjeckane mozzarelle
  • 25 g naribanog parmezana
  • 2 žlice grubo nasjeckanih ili narezanih svježih listova bosiljka
  • dodaci po želji: domaća ili kupovna kobasica, slanina, paprika, luk, gljive, feferoni i ostalo

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obloži masnim papirom.
  2. Kruh prepolovi na pola nazubljenim nožem, a zatim svaku polovicu prereži po dužini tako da imaš 4 komada. Stavi izrezani kruh prema dolje na lim za pečenje i čvrsto ga pritisni. 
  3. Preokreni ga i začini solju i paprom. Peci dok lagano ne porumeni, oko 5 minuta.
  4. Izvadi ga iz pećnice i na njega utrljaj češnjak. Zatim nanesi pasiranu rajčicu ili umak po izboru. Ravnomjerno ga rasporedi. Pospi ga zatim mozzarellom i dodaj sve po želji odabrane dodatke, kobasicu, salamu i slično.
  5. Peci ponovno, oko 10 minuta, sve dok se sir ne otopi.
  6. Zatim izvadi van i posipaj pizza kruh s parmezanom i svježim bosiljkom. Posluži toplo! Po želji ga nareži na manje komade.

U slast!

MLJAC Najjednostavnije pizza rolice od lisnatog tijesta La Vie Shobaine Izvrsna pizza od cikle s pestom od rikule Za slatkoljupce Slasna i šarena voćna pizza za kraj dana

Posjeti Gastro.hr