Svinjetina s pestom od kadulje

Napravite savršene sendviče - bez kruha, sa svinjećim medaljonima, bijelim vinom i pestom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 495

Potrebno vam je

  • 25 list kadulja
  • 25 g badem, oljušteni suhi
  • 1 režanj češnjak
  • 50 g sir pecorino
  • 5 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 800 g svinjetina, mršava
  • 100 ml vino bijelo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Operite listove kadulje i stavite ih u blender, zajedno s bademima, češnjakom, sirom i dvjema žlicama ulja. Miksajte 20 sekundi, dok ne dobijete glatki pesto od kadulje.
  2. Oštrim nožem zarežite rubove svinjskih odrezaka kako se ne bi savinuli prilikom kuhanja. Razmažite pesto od kadulje po 8 komada mesa pa ih preklopite s preostalih 8 komada, da dobijete "sendviče".
  3. U velikoj tavi zagrijte preostalo ulje i 2 – 3 minute pržite svinjske “sendviče” s jedne strane. Okrenite meso i pecite još 2 minute. Posolite i popaprite.
  4. Ulijte vino i kuhajte još 4 minute. Okrenite meso još barem jedanput. Odmah poslužite dva "sendviča" po osobi, uz omiljenu hrskavu salatu.

Izvor 'Talijanska kuharica', Gino D'Acampo

Posjeti Gastro.hr