gastro postao
Napravite savršene sendviče - bez kruha, sa svinjećim medaljonima, bijelim vinom i pestom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 495
Potrebno vam je
- 25 list kadulja
- 25 g badem, oljušteni suhi
- 1 režanj češnjak
- 50 g sir pecorino
- 5 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 800 g svinjetina, mršava
- 100 ml vino bijelo
- sol
- papar
Priprema
- Operite listove kadulje i stavite ih u blender, zajedno s bademima, češnjakom, sirom i dvjema žlicama ulja. Miksajte 20 sekundi, dok ne dobijete glatki pesto od kadulje.
- Oštrim nožem zarežite rubove svinjskih odrezaka kako se ne bi savinuli prilikom kuhanja. Razmažite pesto od kadulje po 8 komada mesa pa ih preklopite s preostalih 8 komada, da dobijete "sendviče".
- U velikoj tavi zagrijte preostalo ulje i 2 – 3 minute pržite svinjske “sendviče” s jedne strane. Okrenite meso i pecite još 2 minute. Posolite i popaprite.
- Ulijte vino i kuhajte još 4 minute. Okrenite meso još barem jedanput. Odmah poslužite dva "sendviča" po osobi, uz omiljenu hrskavu salatu.
Izvor 'Talijanska kuharica', Gino D'Acampo