Svinjska vratina pod plaštom na raguu od gljiva

Još jedan prefini recept Branka Ognjenovića za ovo prohladno jesensko doba
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 977

Potrebno vam je

  • 800 g svinjetina,srednje masna
  • 200 g bukovače
  • 200 g vrganj
  • 2 kom luk ,crveni
  • 300 g mozzarella
  • 50 g maslac, neslani
  • sol
  • papar
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 50 ml ulje suncokretovo

Priprema

  1. Luk očistimo, narežemo na sitno, naglo prepržimo na masnoći do zlatno žute boje. Zatim dodajemo gljive koje smo prethodno očistili i narezali na ploške i rezance. Začinimo i sve lagano pržimo.
  2. Uz povremeno podlijevanje pržimo dok gljive ne omekšaju, tj. ne sjedine se. Na kraju dodamo malo sitno sjeckanog peršina i malo svježe mljevenog papra.
  3. Tanko rezanu vratinu začinimo, prerežemo žilice i stavimo peći na grill.
  4. Kad je pečena sa jedne strane okrenemo te na gornju stranu stavimo komadić maslaca, pa sve zajedno prekrijemo ploškama mozzarele, dodamo malo peršinovog lista, pa poklopimo i pustimo da se dalje peče.
  5. Kada je vratin a pečena a sir se lagano rastopio tj. prekrio meso serviramo, kao podlogu stavimo ragu od gljiva, a gore vratinu koju je prekrila topljena mozzarela te prilog po izboru.
Posjeti Gastro.hr