gastro postao
Još jedan prefini recept Branka Ognjenovića za ovo prohladno jesensko doba
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 977
Potrebno vam je
- 800 g svinjetina,srednje masna
- 200 g bukovače
- 200 g vrganj
- 2 kom luk ,crveni
- 300 g mozzarella
- 50 g maslac, neslani
- sol
- papar
- 0.50 vezica peršin, list
- 50 ml ulje suncokretovo
Priprema
- Luk očistimo, narežemo na sitno, naglo prepržimo na masnoći do zlatno žute boje. Zatim dodajemo gljive koje smo prethodno očistili i narezali na ploške i rezance. Začinimo i sve lagano pržimo.
- Uz povremeno podlijevanje pržimo dok gljive ne omekšaju, tj. ne sjedine se. Na kraju dodamo malo sitno sjeckanog peršina i malo svježe mljevenog papra.
- Tanko rezanu vratinu začinimo, prerežemo žilice i stavimo peći na grill.
- Kad je pečena sa jedne strane okrenemo te na gornju stranu stavimo komadić maslaca, pa sve zajedno prekrijemo ploškama mozzarele, dodamo malo peršinovog lista, pa poklopimo i pustimo da se dalje peče.
- Kada je vratin a pečena a sir se lagano rastopio tj. prekrio meso serviramo, kao podlogu stavimo ragu od gljiva, a gore vratinu koju je prekrila topljena mozzarela te prilog po izboru.