Svinjske slabine

Bijelo i Madeire vino ključni su sastojci za popseban okus ovog jela
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1406

Potrebno vam je

  • 800 g svinjetina,srednje masna
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom limun
  • 60 g maslac, slani
  • 3 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 5 žlica vino madeire
  • 100 g vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Odstranite masnoću s mesa (prednje svinjske slabine) pa ga operite i posušite. Potom ga malo natrljajte solju i paprom. Nasjeckajte luk. Operite i posušite limun pa naribajte koru. Zagrijte maslac u tavi i popržite meso sa svih strana, a potom ga pržite oko 25 minuta na slaboj vatri.
  2. Često ga prelijevajte sokom od pečenja. Nakon 15 minuta dodajte luk i limunovu koru. Deset minuta prije završetka dodajte bijelo vino, madeiru i vrhnje.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr