gastro postao
Bijelo i Madeire vino ključni su sastojci za popseban okus ovog jela
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1406
Potrebno vam je
- 800 g svinjetina,srednje masna
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom limun
- 60 g maslac, slani
- 3 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 5 žlica vino madeire
- 100 g vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Odstranite masnoću s mesa (prednje svinjske slabine) pa ga operite i posušite. Potom ga malo natrljajte solju i paprom. Nasjeckajte luk. Operite i posušite limun pa naribajte koru. Zagrijte maslac u tavi i popržite meso sa svih strana, a potom ga pržite oko 25 minuta na slaboj vatri.
- Često ga prelijevajte sokom od pečenja. Nakon 15 minuta dodajte luk i limunovu koru. Deset minuta prije završetka dodajte bijelo vino, madeiru i vrhnje.
Izvor Skuhatćute