Svinjski kotleti u azijskoj marinadi

Thinkstock
Azijska kuhinja je u modi
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 401

Potrebno vam je

  • 800 g svinjski odrezak
  • 120 ml soja umak
  • 75 mg šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žličica đumbir u prahu
  • 2 žličica kim
  • 2 žličica čili umak

Priprema

  1. Pomiješajte umak od soje, šećer, češnjak, đumbir, kim i čili pastu u velikoj plastičnoj vrećici sa zip zatvaračem.
  2. Stisnite vrećicu prstima nekoliko puta da se svi sastojci pomiješaju, a šećer otopi.
  3. Dodajte kotlete u vrećicu, zatvorite i marinirajte 30 do 45 minuta.
  4. Pripremite roštilj ili grill tavu i lagano nauljite za pečenje.
  5. Kotlete izvadite iz vrećice, višak marinade otresite i pecite meso dok posmeđi, a iznutra više ne bude ružičasto, 5 do 7 minuta sa svake strane.
Posjeti Gastro.hr