gastro postao
Azijska kuhinja je u modi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 401
Potrebno vam je
- 800 g svinjski odrezak
- 120 ml soja umak
- 75 mg šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 režanj češnjak
- 2 žličica đumbir u prahu
- 2 žličica kim
- 2 žličica čili umak
Priprema
- Pomiješajte umak od soje, šećer, češnjak, đumbir, kim i čili pastu u velikoj plastičnoj vrećici sa zip zatvaračem.
- Stisnite vrećicu prstima nekoliko puta da se svi sastojci pomiješaju, a šećer otopi.
- Dodajte kotlete u vrećicu, zatvorite i marinirajte 30 do 45 minuta.
- Pripremite roštilj ili grill tavu i lagano nauljite za pečenje.
- Kotlete izvadite iz vrećice, višak marinade otresite i pecite meso dok posmeđi, a iznutra više ne bude ružičasto, 5 do 7 minuta sa svake strane.