Svinjski but u morskoj soli

Ovakav način pripreme dat će posebnu sočnost svinjetini
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 537

Potrebno vam je

  • 1300 g sol
  • 4 grančica ružmarin
  • 4 grančica peršin, stabljika
  • 6 grančica majčina dušica
  • 500 g svinjski kare
  • 100 g pršut
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c.
  2. Pomiješajte sol s tri žlice vode. Polovinu vlažne soli rasporedite po dnu lima za pečenje te na sol stavite dvije grančice ružmarina i peršina te tri grančice majčine dušice. Preko bilja stavite meso pa na njega složite preostalo bilje pa ga temeljito prekrijte preostalom vlažnom solju.
  3. Pecite 25 minuta i potom ostavite da svinjetina odstoji pet minuta. Koristeći vilicu i žlicu, otvorite slanu koricu sa strane. Podignite potom gornju polovinu slane kore koja izgleda kao tvrdi oklop. Svinjetinu stavite na dasku za rezanje, ostavite da stoji pet minuta te je izrežite na centimetar debele kriške.
  4. Između svinjetine umetnite kriške pršuta, poškropite maslinovim uljem i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr