gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovakav način pripreme dat će posebnu sočnost svinjetini
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 537
Potrebno vam je
- 1300 g sol
 - 4 grančica ružmarin
 - 4 grančica peršin, stabljika
 - 6 grančica majčina dušica
 - 500 g svinjski kare
 - 100 g pršut
 - ulje maslinovo
 
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°c.
 - Pomiješajte sol s tri žlice vode. Polovinu vlažne soli rasporedite po dnu lima za pečenje te na sol stavite dvije grančice ružmarina i peršina te tri grančice majčine dušice. Preko bilja stavite meso pa na njega složite preostalo bilje pa ga temeljito prekrijte preostalom vlažnom solju.
 - Pecite 25 minuta i potom ostavite da svinjetina odstoji pet minuta. Koristeći vilicu i žlicu, otvorite slanu koricu sa strane. Podignite potom gornju polovinu slane kore koja izgleda kao tvrdi oklop. Svinjetinu stavite na dasku za rezanje, ostavite da stoji pet minuta te je izrežite na centimetar debele kriške.
 - Između svinjetine umetnite kriške pršuta, poškropite maslinovim uljem i poslužite.
 
Izvor Skuhatćute