Talijanske fettuccine Alfredo

Alfredo Di Lelio I, talijanski restorater, izmislio je ovo jelo s rezancima i parmezanom 1914. godine
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 586

Potrebno vam je

  • 400 g tjestenina s jajima
  • 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 mala žlica češnjak
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.67 šalica parmezan
  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 žlica peršin, list
  • 0.50 mala žlica papar
  • list bosiljka
  • menta
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite je i sačuvajte četvrtinu šalice vode u kojoj se kuhala.
  2. Dok se tjestenina kuha, popržite nasjeckanu slaninu u tavi. Izvadite je kad dobije boju i sačuvajte masnoću koju je pustila. Na masnoću dodajte češnjak i pržite ga minutu. Pospite brašnom te pržite još pola minute. Polako ulijte mlijeko i miješajte nekoliko minuta. Smanjite vatru pa polako umiješajte sir. Začinite solju i ulijte vodu od kuhanja tjestenine.
  3. Umiješajte vruću tjesteninu i promiješajte. Dodajte slaninu i peršin te začinite paprom.Dok je tjestenina još vruća, dodajte komadić maslaca kako bi bila što kremastija.

Alfredo Di Lelio I, talijanski restorater, izmislio je ovo jelo s rezancima i parmezanom 1914. godine

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr