gastro postao
Alfredo Di Lelio I, talijanski restorater, izmislio je ovo jelo s rezancima i parmezanom 1914. godine
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 586
Potrebno vam je
- 400 g tjestenina s jajima
- 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 mala žlica češnjak
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 0.67 šalica parmezan
- 0.50 mala žlica sol
- 2 žlica peršin, list
- 0.50 mala žlica papar
- list bosiljka
- menta
- muškatni oraščić
Priprema
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite je i sačuvajte četvrtinu šalice vode u kojoj se kuhala.
- Dok se tjestenina kuha, popržite nasjeckanu slaninu u tavi. Izvadite je kad dobije boju i sačuvajte masnoću koju je pustila. Na masnoću dodajte češnjak i pržite ga minutu. Pospite brašnom te pržite još pola minute. Polako ulijte mlijeko i miješajte nekoliko minuta. Smanjite vatru pa polako umiješajte sir. Začinite solju i ulijte vodu od kuhanja tjestenine.
- Umiješajte vruću tjesteninu i promiješajte. Dodajte slaninu i peršin te začinite paprom.
Dok je tjestenina još vruća, dodajte komadić maslaca kako bi bila što kremastija.
Alfredo Di Lelio I, talijanski restorater, izmislio je ovo jelo s rezancima i parmezanom 1914. godine
Izvor Skuhatćute