Talijanski biscotti od naranče i pistacija

Thinkstock
Tradicionalni talijanski keksići s malim zaokretom - omiljenim pistacijama
Vidi originalni članak

Pripremite brzo tijesto od jaja, šećera i brašna, ubacite šaku ili dvije sjeckanih pistacija pa oblikujte jednostavne oblike. Keksiće pecite dok ne poprime sjajnu zlatnu boju, a zatim ih umočite u finu tamnu čokoladu. Cijeloj kombinaciji možete dodati i šaku grožđica ili nekog drugog suhog voća.

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • 1 šalica šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica očišćenih pistacija
  • Otopljena čokolada

Postupak pripreme:

  1. U posudi miksajte jaja i šećer dok se ne povežu.
  2. Dodajte narančinu koricu i ekstrakt vanilije pa pomiješajte.
  3. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  4. Dodajte smjesu s jajima pa dobro povežite suhe i mokre sastojke.
  5. Pistacije usitnite na manje komadiće pa ih ubacite u tijesto.
  6. Navlažite ruke, podijelite tijesto na više manjih štruca.
  7. Rasporedite po papiru za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 20 do 25 minuta.
  8. Odmah po vađenju po iz pećnice, narežite ih na manje ploške debiljine oko 1 centimetar.
  9. Ohladite keksiće pa ih umočite u čokoladu.
  10. Ohladite i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr