Tarlete s čokoladom i lješnjacima

Svi znamo da čokolada i lješnjaci savršeno idu skupa. Tamara nam donosi još jedan oblik ove slastičarske ljubavi. Dekadentna krema koju je vrlo jednostavno i brzo napraviti, spojila se sa mirisnim prženim lješnjacima. Savršeni desert nakon laganog proljetnog ručka.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 781

Prhko tijesto (tarleti)

  • 130 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 100 g šećer, kristal
  • sol
  • 1 kom jaje kokošje
  • 250 g pšenično brašno, bijelo

Potrebno vam je

  • 100 g tamna čokolada
  • 100 ml vrhnje za šlag
  • 150 g lješnjak, prženi

Priprema

  1. Prhko tijesto (tarleti): Miksajte maslac sobne temperature sa šećerom i soli dok ne postane kremast. Dodajte jaje i na kraju brašno. Miješajte samo dok se svi sastojci ne spoje.
  2. Izvadite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu te izrezujte okrugle oblike sa kalupom. Potisnite tijesto u kalupe za tartlete da dobijete lijepi valoviti rub. Ostavite u hladnjaku oko 1 h te zatim pecite na 160 °C 15 min.
  3. Ganache krema: Zagrijte slatko vrhnje gotovo do vrenja te njime prelijte sitno nasjeckanu čokoladu. Ostavite 2 min da odstoji te dobro izradite pjenjačom.
  4. Ovako toplu kremu ulijte u kalupe te pospite sa prženim lješnjacima. Ukrasite dodatno sa kakaom ili čokoladom. Savjet: Ovo tijesto prigodno je za sve tartlete. Puniti ih možete kremama ili voćem po želji. Pripremiti ga možete i dan ranije.
Posjeti Gastro.hr