Tarte flambée s maslinama i rajčicama

Ukoliko želite brzo i jednostavno predjelo za vaše goste, ovaj vas recept za tradicionalni francuski specijalitet zasigurno neće razočarati
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 595

Potrebno vam je

  • 450 g tijesto za pizzu
  • 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 2 kom luk ,crveni
  • sol
  • papar
  • 0.50 šalica mileram
  • 1 kom jaje kokošje
  • 100 g gouda punomasni
  • 1 šalica masline, crne
  • 2 kom rajčica, crvena
  • bosiljak, vezica

Priprema

  1. Razvaljajte tijesto i stavite ga u pećnicu na 250°C oko osam minuta.
  2. Pomiješajte mileram, jaje i gaudu pa time premažite tijesto. Nasjeckajte masline i pospite ih po tijestu.
  3. Prepržite slaninu u dobro ugrijanoj tavi i pospite preko tijesta. Pecite pet minuta.
  4. Prije posluživanja preko tarta poredajte narezane rajčice. Pospite bosiljkom i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr