Terina od hobotnice

Jedan stariji recept iz kuhinje slavnog chefa Tomislava Gretića
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 206

Potrebno vam je

  • 800 g hobotnica
  • 100 g masline, crne
  • 100 g peršin, list
  • 100 g celer stabljika
  • 200 g rajčica, crvena
  • 150 g rukola
  • 1 kom limun
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Hobotnicu skuhati i vruću staviti u kalup sa kosanim maslinama, peršinom i celerom.
  2. Pritisnuti utegom i ostaviti 24 sata u frižideru.
  3. S oštrim nožem izrezati na tanke šnite, začiniti limunovim sokom, maslinovim uljem, soli i paprom.
  4. Ukrasiti s rikulom i rajčicom.

Izvor Tomislav Gretić

Posjeti Gastro.hr