Teriyaki losos

Hrskavi losos odlično paše uz slatkasto-slani teriyaki umak i povrće
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 26

Potrebno vam je

  • 1 žlica med, vrcani
  • 1 žlica rižin ocat
  • 4 mala žlica češnjak
  • 1 mala žlica đumbir, korijen
  • 1 mala žlica ulje sezamovo
  • 6 filet losos
  • 450 g prokulica
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 220 g shitake gljiva
  • 2 žlica teriyaki umak

Priprema

  1. Zagrijati pećnicu na 230˚C, a rešetku postaviti u sredinu.
  2. U zdjeli pomiješati teriyaki umak, med, ocat, 1 žličicu češnjaka, đumbir i sezamovo ulje. Dobivenom marinadom premazati filete lososa i marinirati 15 minuta.
  3. U drugoj zdjeli prokulice pomiješati sa 1 ½ žličicom češnjaka, ½ žlice maslinovog ulja, ¼ žličice soli i papara.
  4. Nauljiti pleh za pečenje s malo maslinovog ulja. Posložiti prokulice u jednom sloju i peći dok lagano posmeđe, oko 5 minuta.
  5. U posebnoj zdjeli gljive pomiješati sa ½ žlice maslinovog ulja, 1 ½ žličicom češnjaka, ¼ žličice soli i papra.
  6. Nakon 5 minuta u pećnici, prokulice pomaknuti u centar pleha, losos postaviti na prokulice, a gljive okolo. Peći dok losos ne bude gotov, povremeno miješajući gljive.

Hrskavi losos odlično paše uz slatkasto-slani teriyaki umak i povrće

Posjeti Gastro.hr