gastro postao
Hrskavi losos odlično paše uz slatkasto-slani teriyaki umak i povrće
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 26
Potrebno vam je
- 1 žlica med, vrcani
- 1 žlica rižin ocat
- 4 mala žlica češnjak
- 1 mala žlica đumbir, korijen
- 1 mala žlica ulje sezamovo
- 6 filet losos
- 450 g prokulica
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 220 g shitake gljiva
- 2 žlica teriyaki umak
Priprema
- Zagrijati pećnicu na 230˚C, a rešetku postaviti u sredinu.
- U zdjeli pomiješati teriyaki umak, med, ocat, 1 žličicu češnjaka, đumbir i sezamovo ulje. Dobivenom marinadom premazati filete lososa i marinirati 15 minuta.
- U drugoj zdjeli prokulice pomiješati sa 1 ½ žličicom češnjaka, ½ žlice maslinovog ulja, ¼ žličice soli i papara.
- Nauljiti pleh za pečenje s malo maslinovog ulja. Posložiti prokulice u jednom sloju i peći dok lagano posmeđe, oko 5 minuta.
- U posebnoj zdjeli gljive pomiješati sa ½ žlice maslinovog ulja, 1 ½ žličicom češnjaka, ¼ žličice soli i papra.
- Nakon 5 minuta u pećnici, prokulice pomaknuti u centar pleha, losos postaviti na prokulice, a gljive okolo. Peći dok losos ne bude gotov, povremeno miješajući gljive.
Hrskavi losos odlično paše uz slatkasto-slani teriyaki umak i povrće