Tiramisu čašice su desert za posebne prilike!

Diliara Garifullina/Unsplash Tiramisu u čokoladnim čašicama
Čokoladne čašice su tajna najboljeg tiramisua bez jaja...
Vidi originalni članak

Brzinski tiramisu u čaši bez jaja je već dobro poznat, ali ovaj desert možeš lako podići na još višu razinu. Pripremi čokoladne čašice, napuni ih laganom kremom od mascarponea i slatkog vrhnja i piškotama namočenima u kavu s rumom. Postupak je zaista jednostavno, samo imaj na umu da se čašice trebaju hladiti sat vremena prije punjenja.

 

pola sata posla Kod kuće napravi piškote za najbolji tiramisu!

 

Sastojci su dostatni za pripremu otprilike 8 čokoladnih čašica, ovisno o veličini papirnatih čašica koje su ti na raspolaganju. Upravo će papirnate čaše poslužiti kao odličan kalup. U slast!

Tiramisu u čokoladnim čašicama

Sastojci - za čokoladne čašice:

  • 350 g tamne čokolade
  • prstohvat soli

Sastojci - za kremu: 

  • 450 g mascarponea
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 15 piškota
  • 250 ml kave
  • 1 žlica ruma
  • 2 žlice kakaa u prahu

 

mali gušti Tiramisu s limunom - desert koji podiže raspoloženje

 

Postupak:

  1. Čokoladu posoli i rastopi je na pari. Pripazi kako nijedna kapljica vode ne bi završila u posudi.
  2. Pripremi 6 papirnatih čaša od 2 dl, koje će poslužiti kao kalup. Napuni čašice s otprilike dvije žlice čokolade i brzo ih okreći kako bi čokolada obložila sve površine. Okreni ih da višak iscuri pa ih postavi na rešetku i pričekaj da se čokolada dobro stisne. Ponovi postupak još jednom, kako bi čašica bila deblja pa ih stavi u hladnjak.
  3. Dok se čašice hlade, skuhaj kavu i pripremi kremu. Za kremu najprije izmiksaj slatko vrhnje sa šećerom u šlag pa lagano umiješaj mascarpone drvenom žlicom ili špatulom. Premjesti kremu u slastičarsku vrećicu.
  4. Kad se čašice dobro stisnu, oguli papirnatu čašicu i postavi ih na ravnu površinu.
  5. Napuni svaku čašicu s malo kreme, a zatim komadima piškota umočenima u kavu s rumom. Ponavljaj postupak dok ne napuniš sve čašice do vrhnja.
  6. Pospi čokoladom, rasporedi ih u veću posudu s poklopcem i čuvaj ih u hladnjaku. Pospi ih kakaom netom prije posluživanja!

 

Posjeti Gastro.hr