Tjestenina sa svinjetinom

Imate višak svinjetine? Ubacite jos malo tjestenine i imate gotovo jelo!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 97

Nadjev

  • 1 kom luk ,bijeli
  • 1 kom rajčica ( ketchup)
  • 1 kom rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1.50 šalica tjestenina bez jaja

Okruglice

  • 400 g mljeveno meso
  • 50 g krušne mrvice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • majčina dušica
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom češnjak

Priprema

  1. Na ulju propržite luk i češnjak. Ostavite da se hladi pet minuta i pomiješajte s ostalim sastojcima za mesne okruglice. Dobro izmiješajte i oblikujte loptice.
  2. Skuhajte tjesteninu u loncu slane vode. Na malo ulja pržite okruglice oko deset minuta uz često okretanje. Izvadite ih i stavite na toplo. Odlijte višak masnoće iz tave te umiješajte obje konzerve rajčice i pustite da proključa pa smanjite temperaturu. Neka kuha oko pet minuta. umiješajte tikvice, tjesteninu i okruglice pa kuhajte još od dvije-pet minuta, dok se sastojci ne povežu.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr