gastro postao
Imate višak svinjetine? Ubacite jos malo tjestenine i imate gotovo jelo!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 97
Nadjev
- 1 kom luk ,bijeli
- 1 kom rajčica ( ketchup)
- 1 kom rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 2 kom tikvice, zelene
- 1.50 šalica tjestenina bez jaja
Okruglice
- 400 g mljeveno meso
- 50 g krušne mrvice
- sol
- svježe mljeveni papar
- majčina dušica
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom češnjak
Priprema
- Na ulju propržite luk i češnjak. Ostavite da se hladi pet minuta i pomiješajte s ostalim sastojcima za mesne okruglice. Dobro izmiješajte i oblikujte loptice.
- Skuhajte tjesteninu u loncu slane vode. Na malo ulja pržite okruglice oko deset minuta uz često okretanje. Izvadite ih i stavite na toplo. Odlijte višak masnoće iz tave te umiješajte obje konzerve rajčice i pustite da proključa pa smanjite temperaturu. Neka kuha oko pet minuta. umiješajte tikvice, tjesteninu i okruglice pa kuhajte još od dvije-pet minuta, dok se sastojci ne povežu.
Izvor Skuhatćute