Ukusna tjestenina s kozicama i gljivama

Thinkstock
Jednostavna tjestenina oduševit će vas sjajnom kombinacijom okusa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 820

Potrebno vam je

  • 250 g repovi kozica
  • 100 g gljive miješane, razne
  • 250 g tagliatelle
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 dl vino bijelo
  • 1 kom limun
  • 1 žličica svježi timijan
  • 3 žlica parmezan
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Narezane gljive pomiješajte sa žlicom maslinovog ulja, češnjakom, sokom i koricom limuna, timijanom te soli i paprom.
  2. U većem loncu zagrijte posoljenu vodu do vrenja pa stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju, a zatim procijedite.
  3. U tavi zagrijte žlicu ulja pa pirjajte kozice dok ne ispari većina vode.
  4. Dodajte gljive s marinadom, podlijte vinom i kuhajte još nekoliko minuta na jakoj vatri.
  5. Na kraju umiješajte skuhanu tjesteninu i pospite parmezanom.
Posjeti Gastro.hr