Tjestenina s pestom od špinata
Talijani znaju kako pripremiti odličnu tjesteninu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 835
Potrebno vam je
- 250 g tjestenina s jajima
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 režanj češnjak
- 750 g špinat
- 250 g list bosiljka
- 125 ml pileći temeljac
- 60 g parmezan
- 400 g grah, bijeli
- 250 g crvena paprika
- 1 žlica papar
Priprema
- Tjesteninu (fettucine) skuhati, ocijediti i staviti u veću posudu.
- U mikser staviti maslinovo ulje, češnjak, špinat, bosiljak, parmezan i pileći temeljac i sve skupa miksati dok ne nastane homogena smjesa
- Tako napravljeni umak preliti preko tjestenine te dodati grah (iz konzerve) i crvenu bell papriku.
- Lagano sve umiješati i poslužiti.
Izvor Centar-zdravlja.net
#špinat
#bosiljak
#pesto
#recept
#fettuccine tjestenina
#brza proljetna jela do 30 minuta
#tjestenina
#Italija
#kuhanje
#ručak
#večera
#glavno jelo