Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina s pestom od špinata

Tjestenina s pestom od špinata
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijani znaju kako pripremiti odličnu tjesteninu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 835

Potrebno vam je

  • 250 g tjestenina s jajima
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • 750 g špinat
  • 250 g list bosiljka
  • 125 ml pileći temeljac
  • 60 g parmezan
  • 400 g grah, bijeli
  • 250 g crvena paprika
  • 1 žlica papar

Priprema

  1. Tjesteninu (fettucine) skuhati, ocijediti i staviti u veću posudu.
  2. U mikser staviti maslinovo ulje, češnjak, špinat, bosiljak, parmezan i pileći temeljac i sve skupa miksati dok ne nastane homogena smjesa
  3. Tako napravljeni umak preliti preko tjestenine te dodati grah (iz konzerve) i crvenu bell papriku.
  4. Lagano sve umiješati i poslužiti.

Izvor Centar-zdravlja.net

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.