Tofu agedashi

Chef Robert Horvat, vlasnik japanskog restorana Akamaru u srcu Zagreba, donosi vam ovaj recept
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1365

Potrebno vam je

  • 100 g tofu
  • 100 g gustin
  • 1.50 dl riblja juha
  • 5 g đumbir,svježi
  • 5 g kiseli daikon
  • 3 g mladi luk
  • 2 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. Tofu izrežite na veće kocke. Uvaljajte ga dobro u gustin ili tapioka brašno i pržite u dubokom ulju dok tofu ne dobije zlatnu boju.
  2. Kada je tofu gotov, stavite ga u zdjelu i zalijte do pola s ribljom juhom. Za kraj kocku tofua ukrasite đumbirom, daikonom i mladim lukom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr