Topla salata od hobotnice

Glavno jelo ili predjelo, u svakom slučaju, hobotnici je teško odoljeti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 105

Potrebno vam je

  • 500 g hobotnica
  • 4 kom krumpir, mladi
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 200 g rukola
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Hobotnicu skuhajte prema uputama na pakiranju. (dužina kuhanja ovisi o proizvođaču)
  2. Krumpir kuhajte u ljusci, posolite vodu.
  3. Kuhani krumpir ogulite, nasjeckajte na kockice, rikolu i rajčicu operite pa je nasjeckajte na manje kriške.
  4. Na maslinovom ulju kratko popržite kuhanu hobotnicu i krumpir, oko 2 min, dodajte rajčicu, dobro promiješajte, začinite sa soli i paprom, ukrasite rikolom i poslužite toplo.
Posjeti Gastro.hr