gastro postao
Glavno jelo ili predjelo, u svakom slučaju, hobotnici je teško odoljeti
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 105
Potrebno vam je
- 500 g hobotnica
- 4 kom krumpir, mladi
- 4 kom rajčica, crvena
- 200 g rukola
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Hobotnicu skuhajte prema uputama na pakiranju. (dužina kuhanja ovisi o proizvođaču)
- Krumpir kuhajte u ljusci, posolite vodu.
- Kuhani krumpir ogulite, nasjeckajte na kockice, rikolu i rajčicu operite pa je nasjeckajte na manje kriške.
- Na maslinovom ulju kratko popržite kuhanu hobotnicu i krumpir, oko 2 min, dodajte rajčicu, dobro promiješajte, začinite sa soli i paprom, ukrasite rikolom i poslužite toplo.