Topla salata od poriluka osvaja na prvu
Ova topla salata od poriluka savršen je dodatak tvojoj listi priloga. Topli poriluk preliven kremastim domaćim preljevom od senfa savršeno je ukusna salata koju je lako pripremiti!
Poriluk ima nešto blaži okus od luka pa se stoga često koristi u juhama, varivima i salatama jer je poznato da im daje dubinu okusa. Poriluk je izvrstan i ako ga ispečeš na roštilju ili u pećnici.
Upotrijebi poriluk da produbiš okus tjestenine u jednom loncu ili vegetarijanskih lazanja, a svoju kreativnost iskaži i tako da ga dodaš u rižota, u jaja, u nadjeve, na pizzu... Ili napravi ovu toplu salatu od poriluka.
Topla salata od poriluka može biti i glavno jelo
Sastojci ove salate od poriluka bazični su i svima lako dostupni, izvrsno se sljubljuju i vrlo su zasitni. Ova je salata savršena za svaku priliku.
Stoga, posluži je kao izdašan prilog na sljedećem roštilju ili obiteljskom okupljanju ili uživaj u njemu kao glavnom jelu za ručak ili večeru.
Ako voliš sirovu hranu, ovu salatu možeš napraviti i sirovu. Nareži svježi poriluk na tanke ploške i dodaj u salatu. Okus sirovog poriluka je blaži od okusa kuhanog poriluka, pa bi bilo dobro da svojoj salati dodaš više preljeva ili drugih aroma ako ih koristiš sirove.