"Tornado" krumpire po receptu Jamieja Olivera vrijedi isprobati!

Shutterstock Za pripremu ovih hrskavih krumpira ne trebaš posebnu opremu
Slasni, hrskavi krumpiri mogu poslužiti kao samostalna grickalica uz umak ili kao prilog glavnom jelu.
Vidi originalni članak

Ako želiš da tvoji krumpiri budu savršeno začinjeni, hrskavi i ukusni, slijedi odličan recept Jamieja Olivera.

 "Pečeni krumpiri, ali ne onako kako ih inače spremate! Ove predivne, hrskave spirale od krumpira imaju nevjerojatnu posip od parmezana, kumina, češnjaka u prahu i dimljene paprike", napisao je Oliver uz recept, a mi ga jedva čekamo isprobati!

Hrskavi tornado krumpir

Sastojci: 

  • 6 srednje velikih krumpira
  • Maslinovo ulje
  • 50 g parmezana
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica smrvljenog kumina
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • Prstohvat soli i papra

Umak:

  • 100 ml jogurta
  • 1 limun

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 °C.
  2. Pažljivo umetni metalni 'ražnjić' na vrh krumpira i proguraj ga do drugog kraja.
  3. Oštrim nožem napravi rez s jedne strane, dok ne dođeš do metalne šipke.
  4. Izreži krumpir duž cijele strane kako bi dobila efekt spirale. Ponovi to s ostalim krumpirima. Dobro naulji svaki krumpir, da ulje uđe između rezova.
  5. Izribaj parmezan u zdjelu, dodaj papriku, kumin i češnjak u prahu, sol i papar.
  6. Pomiješaj suhe sastojke, zatim tu smjesu pospi po krumpirima.
  7. Krumpire jednostavno posloži u lim za pečenje. Peci ih oko 50 minuta, dok nisu potpuno pečeni i hrskavi.
  8. Ako krumpire želiš poslužiti kao domaće grickalice možeš napraviti i umak - ulij jogurt u zdjelu, naribaj nešto korice i istisnite pola limuna. Začini po želi i dobro promiješaj.

U slast!

Isprobaj i sljedeće recepte:

fini zalogaji Hrskava cvjetača iz pećnice s parmezanom i mrvicama

Ukusno i sočno Hrskave prokulice s glazurom od meda i aceta balsamica

guštaj u slasticama Jamiejeva brza torta od čokolade i klementina

kuharska posla Uz savjete poznatih chefova do finog pečenog krumpira

Posjeti Gastro.hr