Recepti 14. prosinca 2021.

"Tornado" krumpire po receptu Jamieja Olivera vrijedi isprobati!

Za pripremu ovih hrskavih krumpira ne trebaš posebnu opremu foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasni, hrskavi krumpiri mogu poslužiti kao samostalna grickalica uz umak ili kao prilog glavnom jelu.

Ako želiš da tvoji krumpiri budu savršeno začinjeni, hrskavi i ukusni, slijedi odličan recept Jamieja Olivera.

 "Pečeni krumpiri, ali ne onako kako ih inače spremate! Ove predivne, hrskave spirale od krumpira imaju nevjerojatnu posip od parmezana, kumina, češnjaka u prahu i dimljene paprike", napisao je Oliver uz recept, a mi ga jedva čekamo isprobati!

Hrskavi tornado krumpir

Sastojci: 

  • 6 srednje velikih krumpira
  • Maslinovo ulje
  • 50 g parmezana
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica smrvljenog kumina
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • Prstohvat soli i papra

Umak:

  • 100 ml jogurta
  • 1 limun

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 °C.
  2. Pažljivo umetni metalni 'ražnjić' na vrh krumpira i proguraj ga do drugog kraja.
  3. Oštrim nožem napravi rez s jedne strane, dok ne dođeš do metalne šipke.
  4. Izreži krumpir duž cijele strane kako bi dobila efekt spirale. Ponovi to s ostalim krumpirima. Dobro naulji svaki krumpir, da ulje uđe između rezova.
  5. Izribaj parmezan u zdjelu, dodaj papriku, kumin i češnjak u prahu, sol i papar.
  6. Pomiješaj suhe sastojke, zatim tu smjesu pospi po krumpirima.
  7. Krumpire jednostavno posloži u lim za pečenje. Peci ih oko 50 minuta, dok nisu potpuno pečeni i hrskavi.
  8. Ako krumpire želiš poslužiti kao domaće grickalice možeš napraviti i umak - ulij jogurt u zdjelu, naribaj nešto korice i istisnite pola limuna. Začini po želi i dobro promiješaj.

U slast!

Isprobaj i sljedeće recepte:

Možda vas zanima... Hrskava cvjetača iz pećnice s parmezanom i krušnim mrvicama Recepti Možda vas zanima... Hrskave prokulice s glazurom od meda i aceta balsamica Recepti Možda vas zanima... Jamiejeva brza torta od čokolade i klementina Recepti Možda vas zanima... Uz savjete poznatih chefova do finog pečenog krumpira Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.