Tortilje s povrćem

Uživajte u šarenilu boja i okusa uz ovaj meksički specijalitet
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 30

Tijesto

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 1 prstohvat sol
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • voda

Nadjev

  • 1.50 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1.50 šalica blitva
  • 7 kom cherry rajčice
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 2 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol

Umak

  • 1 mala žlica senf
  • 100 ml jogurt (3.2% masti)
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Tijesto - Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo te dodajte ulje (ako želite tortilje u boji, skuhajte špinat, ciklu ili mrkvu, izblendajte ih u pire i dodajte u smjesu).
  2. Po potrebi dodajte vodu i mijesite dok tijesto ne bude glatko. Raspodijelite ga u nekoliko kuglica veličine golf kuglice.
  3. Zagrijte tavu bez ulja, kuglice razvaljajte tako da budu jako tanke i pecite ih otprilike pola minute sa svake strane (ili dok ne dobiju boju). Kada ste ih sve ispekli, pokrijte ih aluminijskom folijom kako se ne bi ohladile.
  4. Nadjev - Na velikoj tavi zagrijte ulje i dodajte prepolovljene rajčice, nasjeckani luk i piletinu narezanu na trakice. Tavu pokrijte kako ne bi previše prskalo.
  5. Kada rajčice poprime boju, dodajte nasjeckanu papriku i mrkvu. Podlijte s vodom kako bi mrkva omekšala.
  6. Na kraju dodajte nasjeckanu blitvu i sve dobro promiješajte. Pričekajte da se blitva popari pa sve začinite sa soli.
  7. Umak - Pomiješajte jogurt i senf te im dodajte količinu začina po želji.
Posjeti Gastro.hr