gastro postao
Uživajte u šarenilu boja i okusa uz ovaj meksički specijalitet
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 30
Tijesto
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 1 prstohvat sol
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- voda
Nadjev
- 1.50 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1.50 šalica blitva
- 7 kom cherry rajčice
- 0.50 kom crvena paprika
- 2 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
Umak
- 1 mala žlica senf
- 100 ml jogurt (3.2% masti)
- mješavina suhih začina
Priprema
- Tijesto - Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo te dodajte ulje (ako želite tortilje u boji, skuhajte špinat, ciklu ili mrkvu, izblendajte ih u pire i dodajte u smjesu).
- Po potrebi dodajte vodu i mijesite dok tijesto ne bude glatko. Raspodijelite ga u nekoliko kuglica veličine golf kuglice.
- Zagrijte tavu bez ulja, kuglice razvaljajte tako da budu jako tanke i pecite ih otprilike pola minute sa svake strane (ili dok ne dobiju boju). Kada ste ih sve ispekli, pokrijte ih aluminijskom folijom kako se ne bi ohladile.
- Nadjev - Na velikoj tavi zagrijte ulje i dodajte prepolovljene rajčice, nasjeckani luk i piletinu narezanu na trakice. Tavu pokrijte kako ne bi previše prskalo.
- Kada rajčice poprime boju, dodajte nasjeckanu papriku i mrkvu. Podlijte s vodom kako bi mrkva omekšala.
- Na kraju dodajte nasjeckanu blitvu i sve dobro promiješajte. Pričekajte da se blitva popari pa sve začinite sa soli.
- Umak - Pomiješajte jogurt i senf te im dodajte količinu začina po želji.