Bakini trganci s umakom od šljiva

Slatka varijanta neodoljivog tradicionalnog jela
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 422

Potrebno vam je

  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 dl voda
  • 1 prstohvat sol
  • 50 g krušne mrvice
  • 30 g maslac, neslani
  • 0.50 dl umak od domaćih šljiva
  • 1 prstohvat mljeveni cimet
  • šećer, kristal

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, vodu i dodajte prstohvat soli i zamijesite u malo tvrđe tijesto.
  2. Trgajte komadiće, "trgance" i kuhajte u kipućoj slanoj vodi cca 5 minuta i zatim trgance ocijedite.
  3. Rastopite masnoću i dodajte krušne mrvice, šećer i cimet.
  4. Umiješajte kuhane trgance i dodajte umak od domaćih šljiva.
Posjeti Gastro.hr