Trganci na špeku i poriluku za jaku marendu

Sandra Nedjeljko iz Pansiona Mamica dala nam je tradicionalni recept za najukusnije trgance koji jedini mogu ugrijati ovakav dan...
Vidi originalni članak

trganci su jedno od najjednostavnijih načina za uljepšati svako jelo, bolje reći - tako su nas uveseljavale naše bake. Pa obzirom kakvo je jutros vrijeme u metropoli, evo jedan malo jači recept da se zagrijete!

Potrebno vam je:

  • 100 g pšeničnog brašna
  • 0.50 dl vode
  • prstohvat soli
  • 50 g špeka
  • 100 g poriluka
  • 15 g svinjske masti 

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, vodu i dodajte prstohvat soli i zamijesite u malo tvrđe tijesto.
  2. Trgajte komadiće, "trgance" i kuhajte u kipućoj slanoj vodi cca 5 minuta i zatim trgance ocijedite.
  3. U tavi rastopite mast i na nju stavite špek i poriluk te popaprite.
  4. Prepecite i servirajte.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr