U ovim slasticama možeš uživati bez grižnje savjesti!

Unsplash
Umjesto “teških“ kolača punih šećera, brašna i čokolade, pripremi lagane slastice
Vidi originalni članak

Nakon blagdana i puno teške hrane idealno je vrijeme za nešto laganiju prehranu. Ako si u skupini mnogobrojnih koji dan ne mogu zamisliti bez slatkih zalogaja, imamo nekoliko zdravijih alternativa koje vrijedi isprobati. Izdvojili smo sedam brzih, jednostavnih i prije svega zdravijih slatkih recepata koji će utažiti želju za slatkim. Odaberi omiljeni recept i javi nam svoje dojmove!
 

Sočni mini kuglofi od palente i jogurta

Ovi jednostavni kolačići od palente, jogurta i naranče gotovi su za samo 30-ak minuta. Za pripremu kolača možeš koristiti bilo koji kalup za muffine ili mini kolače. Možeš ih jesti mlake, ali odlični su i sljedeći dan uz jogurt kao doručak! Recept je pripremila naša kolumnistica Laura Roman. 

 

La Vie Shobaine Najjednostavniji kuglofići od palente i jogurta

 

Zdrave i brze palačinke sa sirom

Umjesto zobenom kašom, počasti se ukusnim palačinkama bez brašna! Naša kolumnistica Mirjana s bloga Od slatkoga slađe donosi ti recept za ukusniju i zdraviju verziju palačinka. Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena. Zobene pahuljice, bananu i posni sir izmiješaj u blenderu, a ostatak posla će odraditi tavica, uživaj!

 

Od slatkoga slađe Palačinke sa sirom - brže, zdravije i slađe!

 

Sirove loptice s bademima i datuljama

Sirove slastice sve su popularnije, a odlične su kao dnevna zdrava doza energije. Sastojci ovih kuglica prave su male energetske bombice. Sadrže bademe, zobene pahuljice, brusnice i datulje. S dodatkom cimeta, pretvaraju se u pravu poslasticu. Sve sastojke ubaci u blender, formirajte kuglice rukama i uživaj bez grižnje savjesti.

 

desert dana Brzo i jednostavno: Sirove loptice s bademima i datuljama

 

Chia puding s bananom

Chia sjemenke su odličan dodatak pecivima i tvom najdražem smoothieju, a podjednako je ukusan i brzinski puding. Odlika dobro pripremljenog chia pudinga je pravilan omjer sjemenki i tekućine. Kada toj kombinaciji dodaš i voće, dobit ćeš pravu proteinsku bombu koju možeš jesti bez grižnje savjesti.

 

dobro jutro! Chia puding s bananom služi kao doručak i slastica

 

Lagana torta s grčkim jogurtom i graham keksima

Jednostavna torta s grčkim jogurtom i hrskavom podlogom Iako su nam drage verzije cheesecakea sa svježim sirom, mascarponeom ili krem sirom, ukusna nam je i ova pristupačna opcija s grčkim jogurtom.  Postupak pripreme je kratak i jednostavan, popis sastojaka je zaista kratak, a opcija za serviranje ima nebrojeno mnogo. Predlažemo da iskoristiš sezonsko voće, poput malina ili borovnica, za pripremu kiselkastih i fotogeničnih preljeva.  

 

pristupačan desert Lagana torta s grčkim jogurtom na hrskavoj podlozi

 

Sočni brownieji bez brašna

Za ovaj ti recept treba šalica od 240 ml i 40 minuta vremena. Sve ostalo vrlo vjerojatno već imaš u svom hladnjaku ili smočnici...
Bez obzira na to što među sastojcima nisu pšenično brašno ni biljno ulje, popis namirnica je dostupan i cjenovno prihvatljiv. Odlična su zamjenska namirnica proizvodi od kokosa, koji su ionako postali sastavni dio prehrane i sigurno se nalaze na tvojim kuhinjskim policama. U slast!

 

uz pomoć šalice Pripremi sočne brownieje bez brašna - i vage!

 

Čokoladni zalogaji od zobenih pahuljica

Čokoladne pločice sa zobenim pahuljicama odličan su doručak s nogu i međuobrok, a dobro služe i u kriznim situacijama kada baš jako želiš nešto slatko. Umjesto da ujutro u obližnjoj pekari kupiš pecivo, pripremi zalihu zdravih čoko zalogaja s kikiriki maslacem, zobenim pahuljicama i tamnom čokoladom. Smjesu možeš izliti u četvrtasti kalup i rezati je na kocke nakon hlađenja, a alternativa je oblikovanje keksića. U slast!

 

slatki doručak Čoko zalogaji od zobenih pahuljica i kikiriki maslaca

 

 

 

Posjeti Gastro.hr