Recepti 21. srpnja 2020.

Brza i lagana torta s grčkim jogurtom i hrskavom podlogom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ti u hladnjaku već nekoliko dana stoji grčki jogurt, i nemaš ga namjeru pojesti za doručak ili gablec, iskoristi ga za pripremu cheesecakea.

Iako su nam drage verzije cheesecakea sa svježim sirom, mascarponeom ili krem sirom, ukusna nam je i ova pristupačna opcija s grčkim jogurtom. 

Postupak pripreme je kratak i jednostavan, popis sastojaka je zaista kratak, a opcija za serviranje ima nebrojeno mnogo. Predlažemo da iskoristiš sezonsko voće, poput malina ili borovnica, za pripremu kiselkastih i fotogeničnih preljeva.

 

Možda vas zanima... Jabuke i grčki jogurt u laganom popodnevnom desertu Recepti

 

Sastojci:

  • 500 ml grčkog jogurta
  • 100 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • Graham krekeri (10-ak komada)
  • 3 žlice bademovog mlijeka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup za tortu promjera (18 ili 20 cm) papirom za pečenje ili ga dobro namasti.
  2. Graham krekere grubo samelji pa ih pomiješaj s bademovim mlijekom. Smjesu ravnomjerno rasporedi po dnu kalupa.
  3. Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj jogurt i vaniliju. U glatku, pahuljastu smjesu na kraju dodaj prstohvat soli i kukuruzni škrob. Prelij preko pripremljene baze pa zagladi.
  4. Peci 30 do 40 minuta. Znat ćeš da je gotov kad poprimi zlatnu boju i rubovi se počnu odvajati od kalupa, ali centar još uvijek bude, u nedostatku prikladnog izraza, želatinozan. 

Pusti da odstoji barem dva sata u hladnjaku prije rezanja. U slast!

 

Možda vas zanima... Zobena kaša s jagodama i grčkim jogurtom preko noći Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.