"Manje je više", glasi poznata krilatica s kojom se mnogi od nas slažu. Upravo ona idealno se slaže i s receptom u nastavku. Jednostavni sastojci, jabuka, cimet i grčki jogurt, dovoljni su ti za pripremu ovog deserta.
Po želji, možeš ih upotpuniti dodatnim začinima ili čak s domaćom granolom ili zobenim pahuljicama. Osim što će one omogućiti hrskaviju teksturu, desert će zbog njih postati i nešto zasitniji, a oni koji ujutro vole slatko možda ga odluče pripremiti i za doručak. Također, po želji možeš dodati i drugo voće kako bi upotpunila slatki okus.
Od navedenih sastojaka dobit ćeš dovoljno smjese za četiri slasne porcije u kojima ćeš, sigurni smo, uživati.
Sastojci:
- 2 jabuke, narezane na kockice
- 1/4 žlice cimeta
- 1 žličica smeđeg šećera, po želji
- 1/8 žličice muškatnog oraščića, po želji
- 1/4 žličice kardamoma, po želji
- 1/2 maslaca ili kokosove masti
- 1/4 šalice ili 50 mL vode
- 2 žličice ekstrakta vanilije, po želji
- 500 g grčkog jogurta
Priprema:
- Pomiješaj nasjeckane jabuke, šećer, cimet, muškatni oraščić i kardamom u velikoj posudi i pomiješaj tako da komadići jabuke budu začinjeni sa svih strana.
- Zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri. U tavu dodaj maslac i pričekaj da se rastopi.
- Dodaj smjesu jabuka i začina u tavu zajedno s vodom i ekstraktom vanilije. Kuhaj na niskoj temperaturi dok jabuke ne postanu mekane i većina vode ne ispari. Oko 8 do 10 minuta.
- Pomiješaj jabuke s grčkim jogurtom. Po želji dekoriraj ih u čašu tako da prvo staviš sloj grčkog jogurta, zatim jabuka, i ponavljaš sve dok imaš smjese.
- Po želji također dodaj domaću granolu ili zobene pahuljice za nešto hrskaviju teksturu.
U slast!