Ukusan i mirisan kolač s mrkvom

Shutterstock
Tko može odoljeti kriški sočnog i mirisnog kruha s mrkvom?
Vidi originalni članak

Ako voliš kruh s bananom, jabukom ili pak slatki kruh s tikvicama, bit će ti draga i ova izvedenica s mrkvom, đumbirom i cimetom. 

Sama priprema oduzet će ti 15-ak minuta, ali imaj na umu da se relativno dugo peče te da se treba ohladiti prije rezanja. Stoga, najbolje je s pripremom krenuti večer prije posluživanja. 

 

praktično i ukusno Slatki složenac od starog kruha

 

Ako želiš da bude još fotogeničniji, premaži ga kremom od sira i šećera u prahu te pospi cimetom. Dobro će se uklopiti i nasjeckani orasi ili bademi. U slast!

Sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 180 ml ulja
  • 220 g krem sira
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 3/4 žličice sode
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 1 žličica soli
  • 350 g mrkve
  • 300 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Mali kalup za kruh naulji, a zatim ga obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj brašno sa soli, sodom, praškom za pecivo, đumbirom i cimetom. 
  3. Mrkvu operi, oguli i sitno naribaj. Pomiješaj je sa suhim sastojcima.
  4. Izmiksaj omekšali krem sir sa šećerom pa dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Na kraju ulij ulje i još kratko miksaj.
  5. Umiješaj smjesu brašna i naribane mrkve; promiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
  6. Prelij smjesu u kalup za kruh. Peci 70-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Provjeri čačkalicom i peci još 10 do 15 minuta.

Pusti da se ohladi prije serviranja. Dobar tek!

 

la vie shobaine Guštaj u dvobojnom banana kruhu s neobičnim nadjevom

 

Posjeti Gastro.hr