Ukusna ljetna tjestenina sa srdelama i inćunima

Nerfee Mirandilla/Unsplash Špageti sa srdelama
Ovaj sicilijanski recept koji sljubljuje ribu i tjesteninu pomoći će i tvom srcu – osim što je izuzetno ukusno, ovo je jelo bogato omega-3 masnim kiselinama.
Vidi originalni članak

Iako će ljeti malo tko odbiti srdele s gradela, postoji još niz načina pripreme ove zdrave i dostupne ribe. Srdele mogu oplemeniti čak i tjesteninu - uvjeri se u to slijedeći upute ovog tradicionalnog sicilijanskog recepta.

Ugodno iznenadi ukućane ili goste špagetima sa srdelama i inćunima, a nakon jela se počasti čašom kvalitetnog crvenog vina ili bevande.

Špageti sa srdelama i inćunima

Sastojci:

  • 800 g srdela
  • 300 g špageta
  • 5 inćuna iz ulja
  • 1 žlica pinjola
  • šaka cherry rajčica
  • šaka divljeg komorača
  • 1 glavica luka srebrenca
  • 1 češanj češnjaka
  • pahuljice sušenih čilija
  • maslinovo ulje

 

nove morske ideje Srdele iz pećnice - zdravija verzija omiljenog jela

 

Postupak:

  1. U tavi na srednjoj vatri na ulju propirjaj luk, češnjak i pahuljice čilija. Komorač prokuhaj 5 min pa nareži; sačuvaj vodu za tjesteninu.
  2. Propirjanom luku i češnjaku dodaj inćune, a zatim i pinjole, komorač i rajčice. Dodaj srdele, prelij s 2 žlice vode, poklopi i kuhaj 5 minuta; potom natrgaj ribu vilicom.
  3. U vodi od kuhanja komorača skuhaj špagete. Kuhane špagete ubaci u umak.

 

nova ideja Savršeni okusi: Tjestenina s pestom od slanih srdela Uz tost ili krekere Pašteta od srdela za brze i mirisne ljetne zalogaje

 

Posjeti Gastro.hr