Uskrsna punjena jaja
Uljepšajte blagdanski stol s kuhanim jajima punjenim motrom, bobom i slanutkom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 501
Potrebno vam je
- 12 kom jaje kokošje
- 150 g slanutak, suhi
- 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica motar
- 100 g bob, suhi
- 100 g maslac, slani
- vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Jaja kuhajte 7–10 minuta, dok ne budu tvrdo kuhana, ogulite ih i prepolovite te odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- Žumanjke propasirajte pa dodajte sol i papar, usitnjeni luk, maslac i kiselo vrhnje. smjesu dobro izradite te podijelite na tri dijela.
- U prvi dio dodajte slanutak, koji ste prije prokuhali i propirjali uz dodatak sezama te samljeli u multipraktiku.
- U drugi dio dodajte kuhani bob, koji sameljite u finu kremu.
- U treći dio umiješajte prokuhane mlade sitno narezane izdanke motara. Polovice bjelanjaka napunite trima smjesama i ukrasite prema vlastitu izboru.
Izvor Skuhatćute
#punjena jaja
#sezam
#motar
#blagdanski recept
#slanutak
#večera
#uskrs
#predjelo
#glavno jelo
#ručak
#salata
#doručak
#kuhanje