Recepti 27. ožujka 2016.

Uskrsna punjena jaja

Jaja
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uljepšajte blagdanski stol s kuhanim jajima punjenim motrom, bobom i slanutkom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 501

Potrebno vam je

  • 12 kom jaje kokošje
  • 150 g slanutak, suhi
  • 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica motar
  • 100 g bob, suhi
  • 100 g maslac, slani
  • vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Jaja kuhajte 7–10 minuta, dok ne budu tvrdo kuhana, ogulite ih i prepolovite te odvojite žumanjke od bjelanjaka.
  2. Žumanjke propasirajte pa dodajte sol i papar, usitnjeni luk, maslac i kiselo vrhnje. smjesu dobro izradite te podijelite na tri dijela.
  3. U prvi dio dodajte slanutak, koji ste prije prokuhali i propirjali uz dodatak sezama te samljeli u multipraktiku.
  4. U drugi dio dodajte kuhani bob, koji sameljite u finu kremu.
  5. U treći dio umiješajte prokuhane mlade sitno narezane izdanke motara. Polovice bjelanjaka napunite trima smjesama i ukrasite prema vlastitu izboru.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.