Uskrsni ugođaj uz kuglof s mliječnom čokoladom

Stockfood
Ništa ne stvara blagdanski ugođaj više od kremastog kuglofa!
Vidi originalni članak

Ako si veliki zagovornik tamne čokolade, ovaj će te recept ostaviti bez argumenata. Mliječna čokolada „krivac“ je za ugodno slatku verziju kuglofa lijepe boje i punog okusa. 

Zaigraj se preljevom i čokoladnim mrvicama i posluži ga uz kuglicu sladoleda od vanilije ili šlag.

 

17. dan Foodmassa Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati

 

Sastojci:

  • 225 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 250 g brašna
  • 80 g Dr. Oetker kakaa za kolače
  • 2 žličice Dr. Oetker praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode
  • 4 velika jaja
  • 4 žumanjka
  • 350 ml mlijeka
  • 200 g mliječne čokolade
  • 2 žlice čokoladnog likera
  • 2 žličice Dr. Oetker arome vanilije
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Premaži kalup maslacem.
  2. Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom. 
  3. Kad smjesa postane kremasta i svjetlija, dodaj cijela jaja i žumanjke i nastavi miksati dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Smanji brzinu i dodaj brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol.
  5. Na kraju dodaj mlijeko, ekstrakt vanilije i otopljenu mliječnu čokoladu. Nastavi miješati drvenom žlicom.
  6. Prebaci smjesu u kalup, ravnomjerno je rasporedi i zagladi. 
  7. Peci 50-60 minuta, sve dok čačkalica koju si umetnula do sredine kolača ne izađe čista.
  8. Ostavi kuglof dvadesetak minuta u kalupu, a zatim ga izvadi i položi na ukrasni tanjur.

 

BEZ BRAŠNA! Raskošni kuglof od klementina i rogača

 

Uživaj!

 

Posjeti Gastro.hr