Uskrsni ugođaj uz kuglof s mliječnom čokoladom

Stockfood
Ništa ne stvara blagdanski ugođaj više od kremastog kuglofa!
Vidi originalni članak

Ako ste veliki zagovornik tamne čokolade, ovaj će vas recept ostaviti bez argumenata. Mliječna čokolada „krivac“ je za ugodno slatku verziju kuglofa lijepe boje i punog okusa. 

Zaigrajte se preljevom i čokoladnim mrvicama i poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije ili šlag.

 

17. dan Foodmassa Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati

 

Sastojci:

  • 225 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 250 g brašna
  • 80 g Dr. Oetker kakaa za kolače
  • 2 žličice Dr. Oetker praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode
  • 4 velika jaja
  • 4 žumanjka
  • 350 ml mlijeka
  • 200 g mliječne čokolade
  • 2 žlice čokoladnog likera
  • 2 žličice Dr. Oetker arome vanilije
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Premažite kalup maslacem.
  2. Izmiksajte omekšali maslac sa šećerom. 
  3. Kad smjesa postane kremasta i svjetlija, dodajte cijela jaja i žumanjke i nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Smanjite brzinu i dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol.
  5. Na kraju dodajte mlijeko, ekstrakt vanilije i otopljenu mliječnu čokoladu. Nastavite miješati drvenom žlicom.
  6. Prebacite smjesu u kalup, ravnomjerno je rasporedite i zagladite. 
  7. Pecite 50-60 minuta, sve dok čačkalica koju ste umetnuli do sredine kolača ne izađe čista.
  8. Ostavite kuglof dvadesetak minuta u kalupu, a zatim ga izvadite i položite na ukrasni tanjur.

 

BEZ BRAŠNA! Raskošni kuglof od klementina i rogača

 

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr