Recepti Uskršnje delicije 16. ožujka 2018.

Uskrsni ugođaj uz kuglof s mliječnom čokoladom

kuglof
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ništa ne stvara blagdanski ugođaj više od kremastog kuglofa!

Ako ste veliki zagovornik tamne čokolade, ovaj će vas recept ostaviti bez argumenata. Mliječna čokolada „krivac“ je za ugodno slatku verziju kuglofa lijepe boje i punog okusa. 

Zaigrajte se preljevom i čokoladnim mrvicama i poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije ili šlag.

 

Možda vas zanima... Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati Kolumne

 

Sastojci:

  • 225 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 250 g brašna
  • 80 g Dr. Oetker kakaa za kolače
  • 2 žličice Dr. Oetker praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode
  • 4 velika jaja
  • 4 žumanjka
  • 350 ml mlijeka
  • 200 g mliječne čokolade
  • 2 žlice čokoladnog likera
  • 2 žličice Dr. Oetker arome vanilije
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Premažite kalup maslacem.
  2. Izmiksajte omekšali maslac sa šećerom. 
  3. Kad smjesa postane kremasta i svjetlija, dodajte cijela jaja i žumanjke i nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Smanjite brzinu i dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol.
  5. Na kraju dodajte mlijeko, ekstrakt vanilije i otopljenu mliječnu čokoladu. Nastavite miješati drvenom žlicom.
  6. Prebacite smjesu u kalup, ravnomjerno je rasporedite i zagladite. 
  7. Pecite 50-60 minuta, sve dok čačkalica koju ste umetnuli do sredine kolača ne izađe čista.
  8. Ostavite kuglof dvadesetak minuta u kalupu, a zatim ga izvadite i položite na ukrasni tanjur.

 

Možda vas zanima... Raskošni kuglof od klementina i rogača Kolumne

 

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.