Utješna, ukusna i mirisna minestrone juha

Shutterstock Minestrone
Zagrij se uz hranjivu i ukusnu minestrone juhu koju ćeš pripremiti u tren oka…
Vidi originalni članak

Minestrone juha, tradicionalno je talijansko jelo, a osim što je ukusna, sadrži i mnoštvo hranjivih sastojaka i nutritivno je vrijedna. Jedna od najboljih stvari jest što za ovaj recept možeš "očistiti hladnjak". Slobodno upotrijebi povrće koje ti se nađe pri ruci ili jednostavno koristi ono koje je u sezoni.

Povrće koje se najčešće stavlja u minestrone juhu su  rajčica, luk, mrkva, celer, grah, krumpir, tikvica, grašak, kupus, poriluk i kelj. Uvijek možeš dodati i tjesteninu, kako bi obrok bio još zasitniji. Za još bolji okus, juhu posluži uz puno svježe naribanog parmezana!

 

Sezonski izbor Slasna krem juha od poriluka i krumpira popravlja dan

 

Sastojci su dostatni za četiri serviranja, a za pripremu rezerviraj 40 minuta vremena.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 mrkva, oguljena i sitno narezana
  • 1 stabljika celera, sitno narezana
  • 1 tikvica, sitno narezana
  • 800 ml vrućeg povrtnog temeljca
  • 400 g graha iz konzerve, ocijeđenog i ispranog
  • 400 g  pelata 
  • 1 žličica suhog origana
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • parmezan za posluživanje

 

osvaja na prvu Minestrone: Najslavnija talijanska juha

 

Priprema:

  1. Veliki lonac stavi na srednje jaku vatru. Ulij maslinovo ulje, a zatim dodaj povrće i češnjak.
  2. Začini morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom. Poklopi i ostavi povrće da krčka 10-ak minuta uz povremeno miješanje.
  3. Zatim dodaj rajčicu, grah, sušeni origano i povrtni temeljac. Pričekaj da zavrije pa pusti da krčka 20 minuta na laganoj vatri.

Posluži toplo, uz naribani svježi parmezan.Dobar tek!

 

uvijek prija Domaća pileća juha okrijepit će te u trenu

Posjeti Gastro.hr